Detectiemethoden Arnhem

Een lekdetectiespecialist werkt met de meest moderne detectiemethoden. Hoewel je een lekkage ook met een hamer en een beitel kunt opsporen geef je misschien de voorkeur aan onze lekdetectiemethoden.

Door moderne apparatuur en technieken toe te passen kunnen we de schade aan muren, plafonds en vloeren voor het grootste gedeelte beperken. Bel ons op 085 - 106 10 21 of vraag een offerte aan via het contactformulier wanneer je in Arnhem en omgeving graag een lekkage wilt laten opsporen met behulp van onze moderne detectiemethoden.

Veel gebruikte detectiemethoden

Wanneer we lekdetectie uitvoeren, zetten we vaak verschillende detectiemethoden in. Van infrarood thermografie tot kleurstof tot ultrasone lekdetectie: voor elke situatie bepalen we welke methode het beste en meest accurate resultaat oplevert. Regelmatig zijn dit verschillende detectiemethoden tegelijkertijd. Zo kunnen we onnauwkeurigheden uitsluiten en alle twijfel wegnemen.

Kleurstof

Kleurstof gebruiken we vaak in combinatie met andere detectiemethoden. We gaan als volgt te werk. We voegen de ongevaarlijke kleurstof toe aan het water. Daarna volgen we de loop het water, bijvoorbeeld door een leiding. Daar waar we de kleurstof terugvinden op de buitenkant van de leiding, bevindt zich het lek.

Ultrasoon detectie

Voor het vinden van een lek bij een kozijn of in rubbers gebruiken we meestal deze detectiemethode. In je woning, in de vensterbank bijvoorbeeld, wordt een klein zendertje geplaatst dat ultrasone geluidsgolven voortbrengt. Het geluid gaan we buiten met een meter meten. Is er op een bepaalde plaats sprake van een veel sterker geluid? Dan is het lek hier te vinden.

Voor bedrijven is ultrasone detectie een van de meest gebruikte detectiemethoden. We passen ultrasone detectie bijvoorbeeld regelmatig toe bij een persluchtdetectiemeting.

Contacteer Lekkage Expertise Nederland B.V. voor lekdetectie met geavanceerde detectiemethoden

Heb je last van lekkage en wil je het lek door ons laten opsporen, neem dan contact op via het contactformulier of door te bellen naar 085 - 106 10 21. Wij sporen het lek in Arnhem en omgeving graag voor je op met onze moderne detectiemethoden.